VILLA Baarn

Opdrachtgever : Familie V
Plaats : Baarn
Architect : BKPunt
Fotografie : Ruimtes in Beeld
Opgeleverd : Oktober 2017

De architecten van BKPunt kregen de uitdagende opdracht om een huis te ontwerpen met een inpandig zwembad en dat in dezelfde bouwvorm als het huis wat er voorheen stond. De oplossing is gevonden in een ontwerp wat het traditionele huis benaderd maar gestoken in een moderne vormgeving met zorgvuldige uitgekozen details. Dit aangevuld met een uitbouw in het verlengde van het huis met daarin het zwembad. Het zwembad vormt de beëindiging van een lange zichtlijn door het huis waarin ruimtes zorgvuldig in elkaar overgaan.

Deze zichtlijn wordt in het lichtontwerp ondersteund door strijklicht langs de wanden die eindigt in het horizontale lichtvlak van het zwembad. Een zorgvuldig gekozen spel van zichtlijnen in het huis wordt steeds geholpen door secuur geplaatste verlichting die zorgt voor het aanlichten van een vlak of een accent daar waar nodig. Het centraal in het huis gelegen trappenhuis van eikenhout direct achter de voordeur wordt niet zichtbaar vanuit de nok verlicht en geeft daarmee een warme en welkome gloed waardoor de iedere bezoeker zich direct thuis voelt en dit huis.

© 2018