BAHRAIN EXPO

Opdrachtgever : Ministerie van Cultuur van het Koninkrijk Bahrein
Plaats : Milaan
Architect : Anne Holtrop i.s.m. Anouk Vogel
Lichtontwerp : team ip68
Fotografie : Iwan Baan
Opgeleverd : Mei 2015

In 2015 werd de 34ste wereldtentoonstelling gehouden in Milaan, het thema van deze tentoonstelling “Voedsel voor de planeet, energie voor het leven”. Dit thema omvatte technologie, innovatie, cultuur, tradities en creativiteit in het licht van nieuwe globale scenario’s met een focus op het recht op een gezonde en veilige omgeving met voldoende voedsel voor alle wereldbewoners. De architect Anne Holtrop en de landschapsarchitect Anouk Vogel hebben dit thema vertaald in een poëtische interpretatie van het culturele agrarische erfgoed van het land, dat voortkomt uit de oude beschaving van Dilhum.

Met tien kenmerkende fruittuinen, die bomen bevatten die op verschillende momenten gedurende de zesmaandelijkse duur van de tentoonstelling vruchtdragende zullen zijn, bevat het paviljoen ook archeologische voorwerpen die de millennia lange traditie van de landbouw vieren en de vele mythen van Bahrein als de eeuwige voortzetting in stand houden, locatie van de Hof van Eden en het land van de miljoen palmbomen. Het paviljoen is gebouwd uit witte geprefabriceerde betonnen panelen en is aan het einde van de Expo naar Bahrein verplaatst om daar te dienen als botanische tuin. De geprefabriceerde componenten van de gebouwen, zichtbaar door de naden die ze met elkaar verbinden, verwijzen losjes naar de inherente en onderscheiden vormen van de archeologie van Bahrein.

De op maat gemaakte verlichtingsarmaturen zijn een verwijzing naar de talrijk aanwezige sterren in de Bahreinse nacht en verlichten het paviljoen in een zachte gloed. Dezelfde armaturen zijn in de beplanting verstopt waar zij zorgen voor een zachte verlichting als door een vuurvliegje veroorzaakt.

© 2018

Login to your account